Garantovaná trojročná investícia od IAD Investments

Keďže stavebné sporenie prechádza po dlhých 25-tich rokoch šokovou terapiou zmien (najmä nepriaznivých), logicky si sporitelia budú hľadať iné chodníčky ku zveľaďovaniu svojich úspor.

Hneď ako prvá varianta ku stabilným stavebným sporeniam sa núka produkt Private Portfolio 4 od IAD Investments. Tento produkt je časovo obmedzený a je možné ho využiť iba do 29.6.2018.

Investovanie s garanciou

IAD je slovenská správcovská spoločnosť, ktorá ponúka investovanie do podielových fondov. Momentálne je možné investovať do 15 podielových fondov, ktoré spravuje IAD. Okrem toho IAD ponúka rôzne druhy kapitálových sporení a aj garantované investície, teda investície, o ktorých vopred viete, aký výnos z nich dostanete.

Private Portfolio 4 je investícia, ktorá po 1097 dňoch sľubuje, že váš vklad zhodnotí na 1,0746-násobok vkladu. Táto investícia je minimálne od 3000 eur a zloženie portfólia je konzervatívne, tvoria ho zhruba 80% dlhopisy a 20% podiely fondov. Zo zhodnotenia je potom potrebné odpočítať daň, nakoľko váš výnos je automaticky na konci obdobia zrazený o daň. Po prepočte čistej výkonnosti by ste sa dostali k číslu 2,43 % ročne.

Čistá výkonnosť takejto garantovanej investície je pri dnešnej situácii na trhu relatívne slušná. Na trhu sú bežné sporiace účty s úrokovou sadzbou do 0,3%. Tiež pravdepodobne nenájdete termínovaný vklad s trojročnou viazanosťou, ktorý ma vyšší výnos ako 1,62% ročne v čistom. V tomto merítku má produkt Private Portfolio 4 navrch.

IAD Investments prichádza už so 4-tou obmenou produktu Private portfólio a svoj prísľub garantovaného zhodnotenia zatiaľ vždy splnila. Garancia pri investovaní na kapitálovom trhu nie je právne vymáhateľná, do veľkej miery tak IAD za stav investície zodpovedá len svojim dobrým menom. IAD sľubuje, že ak finančné nástroje nedosiahnu stanovený výnos, tak vaše garantované výnosy doplatí z vlastného. IAD je spoločnosť, ktorá na trhu funguje od roku 1991, nie je to žiadna novopečená firma, ale naopak spoločnosť s dlhoročnou a najmä dobrou reputáciou.

Investovanie bez garancie

Ak investujete dlhodobo, tak nemusíte hľadať garantované riešenia. Tie váš potenciálny výnos iba brzdia. Na Slovensku je viacero možností ako investovať dlhodobo (pripravovať sa na dôchodok).

Podielové fondy sú ideálnym riešením, ako sa pripravovať na starobu počas pracovného života. Popri druhom a treťom pilieri sa vždy odporúča sporiť na dôchodok aj vo vlastnej réžii a odkladať si podľa možností aspoň 5-10% z čistého mesačného príjmu. Podielové fondy sú vhodné riešenie na dôchodkové sporenie. Dobré fondy dokážu ponúknuť výnos aj viac ako 5% ročne.

Pre správny výber sporenia vo fondoch je potrebné zohľadniť viacero faktorov ako poplatky, územná a odvetvová štruktúra fondu, rizikový profil fondu alebo investičný horizont. V oblasti investovania vám poradí váš finančný poradca.

Spoznajte Petra

Peter Cmorej

"Od roku 2006 mojimi článkami mením trh finančného poradenstva. Od legendárneho "Prečo neinvestovať cez IŽP" publikujem analýzy, kritizujem, dávam investičné tipy, spravujem velké portfólia, navrhujem reformy a pomáham poškodeným. Na Môjporadca garantujem kvalitu poskytovaných služieb. Investície, hypotéky, poistenie. Všetko čo sa týka financií."

Napíšte nám, ako Vám môžeme pomôcť.