Denné archívy: 14. júna 2017

Cestovné poistenie proti terorizmu?

Manchester, Berlín, Paríž, Nice, Istanbul, Brusel, Londýn… tieto destinácie okrem bujarého cestovného ruchu spája aj niečo iné – sú to dejiská teroristických útokov. Na dianie vo svete automaticky zareagovali aj klienti zvýšeným záujmom o poistenie, ktoré ich alebo ich najbližších v prípade teroristického útoku odškodní. A hoci žiadne poistenie nezabráni nečakanej či tragickej udalosti, pomôže zmierniť jej následky v prípade, že poistná udalosť nastane.

Samozrejme narastajúci dopyt a požiadavky cestujúcich po krytí dôsledkov terorizmu sa odrazili aj v ponúkaných produktoch. Čo sa cestovného poistenia týka, tak na túto požiadavku zareagovala Allianz SP, ktorá v individuálnom cestovnom poistení rozšírila limit poistného plnenia za liečebné náklady vzniknuté dôsledkom teroristického činu z doterajších 50-tisíc eur na sumu 100-tisíc eur.

V praxi to znamená, že ak vznikne zranenie v dôsledku teroristického útoku, tak poisťovňa Allianz pokryje liečebné náklady, teda náklady na ošetrenie, zákroky, hospitalizáciu, ako aj nutnú repatriáciu na Slovensko, až do výšky 100-tisíc eur. Navýšenie poistných súm v prípade Allianz SP bude platiť až začiatkom budúceho mesiaca, čiže od 1.7.2017.

Pre objektívnosť informácií však treba poznamenať, že limit poistného plnenia v cestovnom poistení v prípade teroristických útokov nie je spomedzi všetkých poisťovní v prípade Allianzu najvyšší.

Aktuálne limity poistných súm pre riziká spojené s terorizmom v prípade liečebných nákladov v cestovnom poistení znázorňuje nasledujúca tabuľka:

Poisťovňa: Allianz SP Generali Európska CP Union AXA Assistance Uniqa Wüstenrot Groupama Komunálna poisťovňa  Kooperativa
maximálna poistná suma: 50.000€ 200.000€ 220.000€ 250.000€ 200.000€ 120.000€ 140.000€ 80.000€ 40.000€ 50.000€

Narastajúci dopyt po pripoisteniach terorizmu nás ako obyvateľov Európy v žiadnom prípade neteší… :/

Každopádne sa pred vycestovaním do zahraničia poraďte ohľadne cestovného poistenia s vaším finančným poradcom.

Spoznajte Petra

Peter Cmorej

"Od roku 2006 mojimi článkami mením trh finančného poradenstva. Od legendárneho "Prečo neinvestovať cez IŽP" publikujem analýzy, kritizujem, dávam investičné tipy, spravujem velké portfólia, navrhujem reformy a pomáham poškodeným. Na Môjporadca garantujem kvalitu poskytovaných služieb. Investície, hypotéky, poistenie. Všetko čo sa týka financií."

Napíšte nám, ako Vám môžeme pomôcť.